UX research

Wanneer je een optimale beleving voor je gebruikers wil, zodat je product of dienst meer effect heeft, dan is UX research perfect voor jou. Met UX research krijg je meer inzicht in je gebruikers en waar zij behoefte aan hebben, zodat jij je product daar perfect op aan kan passen.

Wat is het?

UX research draait allemaal om de ‘user experience‘, oftewel de beleving van de gebruiker. Die kun je alleen optimaliseren als je weet voor wie je iets maakt en wat diegene graag wil. Dat is precies waar UX research om draait.

Door gebruik te maken van een zeer breed scala aan onderzoeksmethodes, is er van alles te ontdekken over je gebruikers. Waar zijn ze naar op zoek? Op basis waarvan nemen ze besluiten? En hoe kan jouw product of dienst daarop inspelen?

Voor wie is het?

Heb jij of werk jij bij een bedrijf die iets nieuws wil opzetten of iets wil verbeteren? Wil jij een hogere conversie op je website? Wil jij minder telefoontjes over dingen die op de website te vinden zijn? Een lagere bouncerate door aan te sluiten bij de behoeftes van je bezoekers? Dan is UX research perfect voor jou.

Maar ook als je geen website, intranet of app maakt, is UX research heel interessant voor jou en je product. Voor elk product dat gebruikt wordt, of moet gaan worden is UX research geschikt. Denk bijvoorbeeld eens aan de behoeftes van gebruikers van insulinepompen, energiebesparingsmaatregelen of een afstandsbediening.

Hoe gaat het in z'n werk?

Aannames. Iedereen heeft ze, maar bij productdesign moet je je eigen aannames aan de kant zetten. Elke aanname die er in het bedrijf heerst over je product wordt getoetst. En welke (omarmbare) aannames heeft je doelgroep eigenlijk? Die brengen we in kaart, zodat je daar juist op in kan spelen.

Zo komt er steeds meer inzicht in de expliciete en impliciete behoeftes van je gebruikers, zodat jij je product nog beter op je doelgroep af kan stemmen. Klanten krijgen een goed product, jij meer omzet.

Nieuwsgierig geworden naar UX research en wat thinkyou verder voor je kan betekenen? Lets meet!

Spreek mij

En laat mij jou helpen het beste in je product naar boven te halen

Mail me: [email protected]
Bel me: 06 – 2523 4961
Adres: Plutolaan 125, 9742 GC, Groningen

Contact opnemen kan natuurlijk ook via het contactformulier