Usability testing

Bij een usability test komen de knelpunten in het gebruik van je website, intranet, app of apparaat naar boven, zodat die opgelost kunnen worden. Een essentieel onderdeel voor elk product als je een daadwerkelijk goed en bruikbaar iets in de markt wil zetten.

Wat is het?

Bij een usability test wordt een product of dienst (vaak onder toezicht) door eindgebruikers gebruikt om te kijken of het daadwerkelijk bruikbaar is.  Zo verbeter je de gebruiksvriendelijkheid en heb je meer effect met je product of dienst.

Bij usability testing leggen we de focus op het gebruik in de praktijk. Meekijken met gebruikers is dan ook een essentieel onderdeel van usability testing. En binnen usability testing kun je al snel resultaat zien. Zo ontdek je met 5 gebruikers al ruwweg 85% van de issues van je product bij een goed opgezette test(Nielsen, 2000).

Voor wie is het?

Heb jij of werk jij voor een bedrijf die al iets heeft staan en wil weten of het nog beter kan? Of bezig zijn met iets ontwikkelen en een praktische test van het ontwerp willen? Dan is een usability test de logische keuze.

Zowel voor websites, intranetten, apps en apparaten is usability testing heel interessant. Iedereen kent wel een product waar die zich aan ergert, omdat het niet werkt, zoals je wil. Wat dacht je bijvoorbeeld van een webshop waar een formulier leeggemaakt wordt wanneer je een foutje maakt en op verzenden drukt? Of de designlamp met één touchknop waarmee je hem aan- en uitzet en mee kan dimmen, maar altijd mee loopt de klungelen?


Help mij met usability testing

Hoe gaat het in z’n werk?

Door tools als Hotjar en Google Analytics kijken we kijken we met usability testing tegenwoordig minder naar of en, zo ja, waar men vastloopt op een website, maar meer naar het waarom en waardoor. En precies dat kan natuurlijk ook bij andere producten.

Met usability testing kijken we altijd naar hoe een product gebruikt wordt en hoe dat beter, makkelijker, simpeler, efficiënter en effectiever kan. Dat gebeurt bijvoorbeeld met think-out-loud sessies, enquêtes,  heuristische evaluaties of andere methodieken.

Nieuwsgierig geworden naar usability testing en wat thinkyou verder voor je kan betekenen? Lets meet!

Spreek mij

En laat mij jou helpen het beste in je product naar boven te halen

Mail me: [email protected]
Bel me: 06 – 2523 4961
Adres: Plutolaan 125, 9742 GC, Groningen

Contact opnemen kan natuurlijk ook via het contactformulier