Concepting

Direct bouwen? Het kan, maar dan moet je later nog een keer of zelfs nog vaker! Zonde van je geld en zonde van de tijd. Door eerst aandacht te besteden aan het maken van concepten en die te toetsen kun je al veel fouten van tevoren afvangen. Zeker als dat gedaan wordt samen met gebruikers. 

Wat is het?

Bij het uitwerken van je ideeën moeten ze omgezet worden naar iets concreets. Door concepten te maken weet je al in een vroeg stadium wat wel en niet werkt in een ontwerp. Met een design door thinkyou heb jij een grotere kans van slagen met je product of dienst.

Het maken van een concept gebeurt in samenwerking met stakeholders, zoals de eindgebruikers, maar ook in sommige gevallen met de mensen die baat hebben bij de aangedragen oplossing. Altijd is het met hetzelfde doel: een zo goed mogelijk iets afleveren in een zo vroeg mogelijk stadium.

Voor wie is het?

Heb jij of werk jij bij een bedrijf dat iets nieuws aan het ontwikkelen is? Of is er uit UX research / usability testing gekomen dat er verbeterpunten zijn? Dan is dat het moment om bezig te gaan met een nieuw design.

Dat maakt concepting dan ook geschikt voor websites, intranetten en apps, maar ook voor apparaten. Elk product is ooit bedacht en ontwikkeld, alleen de één is dat net wat beter gedaan dan de ander. Zorg vooral dat jij één van de betere (of nog mooier: de beste) bent.

Hoe gaat het in z'n werk?

Het maken van een concept begint altijd met het verzamelen van extra informatie van je doelgroep. Wat hebben zij nodig? Welk probleem los je op met je product of dienst? En hoe willen zij die oplossing graag zien?

Dan begint het daadwerkelijk ontwerpen. En dat begint heel basaal met pen en papier tot er uiteindelijk een gelikt design ligt. Het belangrijkste in elke fase: feedback vragen bij de doelgroep.

Nieuwsgierig geworden naar concepting en wat thinkyou verder voor je kan betekenen? Lets meet!

Spreek mij

En laat mij jou helpen het beste in je product naar boven te halen

Mail me: [email protected]
Bel me: 06 – 2523 4961
Adres: Plutolaan 125, 9742 GC, Groningen

Contact opnemen kan natuurlijk ook via het contactformulier